Afspraak boeken
Inloggen
Afspraak boeken
Afspraak boeken

Ervaring lymfedrainage Hellen

Hoi, Ik ben Hellen, 53 jaar ….
Op 21 september ben ik begonnen met Lymfedrainage bij Fit & Welzijn. Ik heb er even goed over nagedacht of ik dit wilde gaan doen omdat het niet goedkoop is. Maar….als het werkt en het verrijkt je leven dan is het het wel waard bedacht ik me, en ik ken Mirella goed genoeg om te weten dat ze naar je luistert en met je meedenkt dus daarom ben ik toch gestart.

Waarom ? Wat waren de klachten?
Zoals vele misschien wel weten ben ik al bijna 20 jaar chronisch ziek, waardoor ik vele normale dingen niet meer goed kon. Ik was altijd moe, en niet zomaar moe maar echt heel erg vermoeid. Ik heb daar wel een draai aan kunnen geven dat ik met veel rusten tussendoor toch nog veel kon ondernemen maar het was wel erg slopend. Toen daar twee jaar geleden nog eens borstkanker bovenop kwam was dat een heftige periode.
Niet alleen de vermoeidheid was erger geworden; ik heb natuurlijk ook wel complicaties overgehouden aan de chemo’s, amputatie en bestralingen en niet te vergeten die ellendige hormoonpillen. Elke keer probeer je weer wat op te bouwen maar echt helemaal goed lukte me dat niet.
Ik bleef maar veel vocht vasthouden wat niet weg ging, bleef erg vermoeid en mijn linker kant bleef goed achter ivm amputatie en lymfeklieren die verwijderd zijn. Goed op voeding letten, mijn lichaam zuiveren…het hielp niet om die afvalstoffen weg te krijgen.
Ook heb ik veel last van neuropathie, en dat is versleten werk dus daar wist ik dat ik niet meer op zou verbeteren met de lymfe drainage. Mirella had het even uitgezocht en ik kon toch starten want de neuropathie zou niet beter worden maar ook niet verslechteren.
We gingen een meting doen en ja hoor ik had verhoogde waardes.
Hoppa…daar ging ik!

Hoe ging het aan dat apparaat liggen?
Dat ging eigenlijk goed, je wordt in het klittenband gerold en Mirella stopt er pads onder. Dan ga je lekker in de stoel liggen en het apparaat doet zijn werk. Het is ongeveer 45 minuten maar je merkt dat niet hoor, je kunt lekker een boek lezen of een klein dutje doen, best lekker even tijd voor jezelf. Je voelt allerlei stroompjes op en neer gaan maar het is absoluut niet vervelend.

En was er resultaat?
Het was best spannend de eerste keer hoe dit ging uitpakken, want Mirella had me uitgelegd dat het bij de ene heel intensief was en de andere niet. Ik dacht nou dan zal ik er ook weer zeker brak af komen. Ik stelde me daar op in maar….. het was gelijk lekker. Ik had het gevoel dat de strakke elastiek om mijn lichaam wat losser zat. Ik ging daarna lekker met de hond lopen, want bewegen daarna is goed maar het ging me echt super goed af. Ik was wel een beetje misselijk en had weer een wattig hoofd net zoals ik bij elke chemo had gehad. Dat was even vreemd maar ik wist dat het ook te maken had met afvalstoffen die uit mijn lichaam moesten worden afgevoerd, dus ik dronk veel water en kruidenthee en voelde me dan weer heel lekker. Ook mijn neuropathie voelde ik erger maar dat is ook een zwak punt natuurlijk. Ga maar na als je grieperig ofzo bent dan is het zwakste punt in je lichaam ook gelijk voelbaar dus ik wist wel dat dit erbij hoorde.
Na de derde keer voelde ik me echt heel goed, ik ben altijd voorzichtig met dat te zeggen want ik ben altijd bang om weer terug te vallen. Ik was er ook wat emotioneel van, zou het dan echt zo zijn dat ik nu ging verbeteren?
Ja dat was zo, ik bleef net als anders lopen elke dag maar ik ging ook nog elke middag een grote ronde fietsen, en dat deed ik nooit van tevoren want de middag takelde ik af. Ook ga ik 1x per week een half uur banen zwemmen, nou dat was echt lang geleden dat ik dat kon. Ik merkte ook dat mijn kleding wat losser zat, ik was al veel vocht kwijt. Het was echt een geweldig iets, wat was ik blij !

Ik ging elke week twee keer naar Mirella en ik merkte steeds weer iets wat beter ging. Zo kon ik weer op mijn linkerzijde slapen, dat had ik twee jaar niet meer kunnen doen want dan had ik pijn en werd ik misselijk. Woh…dat was weer lekker zeg. Ik had nog wel af en toe last van wattig hoofd maar wist ook dat ik dan goed op mijn drinken moest letten. Ik vond ook dat mijn vocht eindelijk eens goed weg was bij mijn geamputeerde borst, dat was niemand gelukt in twee jaar.
Deze lymfedrainage zou toch echt in het ziekenfondspakket moeten vind ik, laat ex kanker patiënten niet aanmodderen maar laat ze zoveel mogelijk proberen om die afvalstoffen te laten verwijderen.

Natuurlijk was mijn chronisch vermoeidheid ook niet weg want dat zou na 20 jaar ook te veel van het goede zijn, maar ik kon wel meer activiteit hebben op een dag. En ook kon ik inmiddels iets langer staan, want dat was na de chemo ook een puntje. Leuk even een praatje maken met iemand op straat of in de winkel maar ik werd er altijd misselijk van, nu lukt me dat al iets langer. Tussendoor heeft Mirella weer metingen gedaan, ik was duidelijk vooruit gegaan, alleen mijn linker achterkant bleef wat achter.

We zijn nu aan het afbouwen en ik denk dat ik inmiddels een hele goed band heb met dit apparaat, mijn nieuwe lieve vriendje die mij heel veel levensvreugde heeft gebracht. Blokkades in mijn lymfevaten opeten doet hij goed. Diepe buiging voor hem!

Mirella geeft goede uitleg, dus twijfel je …. ga het gesprek met haar aan ze kan je uitleggen of het wel of niet iets voor je is. Ik hoop dat er meerdere mensen zoals ik er beter van worden. Niet alleen mensen die aan de chemo hebben gezeten maar zeker ook voor andere klachten is dit apparaat een geweldig iets.

Gezonde groetjes,
Hellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kapelstraat 10 B Prinsenbeek
bijmirella.nl
KvK-nummer: 50691775
Datum inschrijving: 27-08-2010
Locatie Prinsenbeek
Proefles aanvragen?
(Voor de proefles vragen wij € 10,- dit bedrag wordt verrekend als jij start.)
Meld je hier aan.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2021 Gemaakt door Brandways
Algemene voorwaardenPrivacy beleid

CONTACT OPNEMEN?

Kapelstraat 10 B Prinsenbeek

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

[email protected]

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

www.bijmirella.nl

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

076 - 542 38 00

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

KvK-nummer: 50691775
Datum inschrijving: 27-08-2010

LOCATIE PRINSENBEEK

GRATIS* PROEFLES?

chevron-downtext-align-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram