Afspraak boeken
Inloggen
Afspraak boeken
Afspraak boeken

Beter inzicht in je gezondheid

Inzicht in je gezondheid

Soms wil je wat meer duidelijkheid en inzicht in je gezondheid krijgen, zonder dat je hiervoor wachttijd of doorverwijzing van een arts nodig hebt. Vaak is dat omdat je te maken hebt met een voedselallergie, vitaminen tekort, verkeerde balans in vetzuren of vind je het juist goed om te weten of je schildklierwaarden optimaal zijn of wil je weten hoe je je gezondheid kunt verbeteren.

Ook al eet je gevarieerd en gezond, toch kun je dus een tekort aan voedingsstoffen hebben. Die tekorten kunnen door allerlei oorzaken ontstaan, denk dan bijvoorbeeld aan een slechte spijsvertering, gebrek aan zonnestralen of teveel stress. Ieder mens is uniek en heeft ook andere behoefte, zeker in het geval van supplementen en voedingsmiddelen. Meten is dan weten want klachten ontstaan meestal niet van de één op andere dag.

Met deze zelftesten krijg je inzicht in je gezondheid en kun je thuis in je vertrouwde omgeving, de bloed- of speekseltest afnemen. Het resultaat krijg jij beveiligd thuis gestuurd zodat je zelf kunt zien wat het voor jou betekent. Zo kun je aan de slag met jouw persoonlijke adviezen. Wil je meer advies op basis van de uitslag? Dan kun je altijd met ons een consult afspreken om met je gezondheid en levensstijl aan de slag te gaan!

  • Eenvoudig zelf thuis af te nemen
  • Betrouwbaar laboratorium onderzoek met begrijpelijk resultaat
  • Bescherming van jouw privacy

Omega bloedtest

Voldoende omega vetzuren zijn belangrijk voor de gezondheid van je hart en vaten, je hersenen en een goede bloeddruk. Omega 3 is wel de meest bekende, maar denk ook aan Omega 6 of transvetzuren. Helaas zijn deze verhoudingen vaak verstoord. Deze omega 3 test laat zien of jouw lichaam voldoende essentiële vetzuren bevat.

Mineraal profiel

Essentieel voor een goede werking van diverse processen in je lichaam zijn, buiten de vitaminen, ook de mineralen. Denk aan de werking van spieren / zenuwen, het afweersysteem en de opbouw van cellen. Met deze test wordt gekeken naar de niveaus van o.a. magnesium, calcium, ijzer, ferritine en natrium.

Vitamine B12

Vitamine 12 is belangrijk voor het zenuwstelsel en een goede weerstand. Door een tekort aan vitamine B12 kun je last krijgen van vermoeidheid, geheugenverlies of moeite met concentreren. Doordat vegetariërs en veganisten weinig tot geen dierlijke producten eten, hebben zij een verhoogde kans op een B12 tekort.

Vitamine D

Veel Nederlanders hebben een tekort aan vitamine D. Vitamine D waarde is belangrijk voor je immuunsysteem, botten en spieren. Omdat we in de zomerperiode vaak niet genoeg opnemen van deze vitamine, is het zeker goed om dit eens te testen, zeker als je de winterperiode ingaat.

Speekseltesten

Oestrogeen dominantie test

Deze test geeft je inzicht in zowel je oestrogeen en progesteron niveau. De balans tussen deze 2 hormonen is belangrijk voor iedere vrouw. Ze kunnen namelijk beide zorgen voor oestrogeendominantie. Klachten zoals hoofdpijn, migraine of klachten die gerelateerd zijn aan de maandelijkse cyclus.

Cortisol test

Cortisol is het hormoon dat je stressbestendig maakt en je alert houdt. Maar cortisol is ook betrokken bij je dag- en nachtritme. Dit hormoon kan uitgeput raken, zodat je te maken kunt krijgen met een burn-out en je lichaam moeilijk tot rust komt. Ben je regelmatig snel geïrriteerd, slaap je in de avond moeilijk in of voel je je vaak oververmoeid? Dit zijn allemaal klachten die te maken kunnen hebben met hoge cortisolwaarden.

Progesteron test vrouw

Progesteron is een belangrijk hormoon voor je vruchtbaarheid en je menstruatiecyclus. Daarnaast  wordt progesteron een kalmerend hormoon genoemd: het helpt bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en geeft een gevoel van ontspanning. Een progesterontekort komt vooral voor bij vrouwen boven de 40 jaar en na de overgang.

 

076 - 5423800[email protected]

Meld je hier aan voor een gratis adviesgesprek en wij nemen snel contact met je op!

Kapelstraat 10 B Prinsenbeek
bijmirella.nl
KvK-nummer: 50691775
Datum inschrijving: 27-08-2010
Locatie Prinsenbeek
Proefles aanvragen?
(Voor de proefles vragen wij € 10,- dit bedrag wordt verrekend als jij start.)
Meld je hier aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2022 Gemaakt door Brandways
Algemene voorwaardenPrivacy beleid

CONTACT OPNEMEN?

Kapelstraat 10 B Prinsenbeek

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

[email protected]

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

www.bijmirella.nl

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

076 - 542 38 00

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

KvK-nummer: 50691775
Datum inschrijving: 27-08-2010

LOCATIE PRINSENBEEK

GRATIS* PROEFLES?

chevron-downtext-align-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram